پیوت در تحلیل تکنیکال
پیوت در تحلیل تکنیکال چیست و چه کاربردی دارد؟
پیوت یک نقطه در شاخص تحلیل تکنیکال است که برای تعیین روند کلی بازار در بازه های زمانی مختلف استفاده می شود. نقطه پیوت خود به طور متوسط میانگین روز بالا و پایین و قیمت بسته شده در روز معاملاتی قبلی است. در روز بعد، تصور می شود که معاملات در بالای نقطه پیوت نشان دهنده روند صعودی در حال انجام است، در حالی که معاملات در زیر نقطه پیوت نشان دهنده روند نزولی است.
نقطه پیوت پایه شاخص است، اما شامل سایر سطوح پشتیبانی و مقاومت است که براساس محاسبه نقطه پیوت پیش بینی می شود. همه این سطوح به معامله گران کمک می کند تا ببینند قیمت در کجا می تواند حمایت یا مقاومت کند. به همین ترتیب، اگر قیمت از طریق این سطوح حرکت کند، به معامله گر اطلاع می دهد که قیمت در آن جهت روند صعودی دارد.
نقاط Pivot چه کمکی به ما می کند؟
Pivot point یک شاخص روزانه برای معاملات ارز های دیجیتال است. برخلاف میانگین متحرک یا نوسان نما ها که اگثر آنها ساکن هستند و در طول روز با همان قیمت ها باقی می مانند. این بدان معناست که معامله گران می توانند از این نقاط برای کمک به برنامه ریزی معاملات خود در پیشبرد تارگت های خود استفاده کنند.
به عنوان مثال، معامله گران می دانند که اگر قیمت به زیر نقطه پیوت برسد ، احتمالاً در اوایل بسته شدن کندل کوتاه می شوند. برعکس، اگر قیمت بالاتر از نقطه پیوت باشد ، آن ها خرید می کنند. S1 ، S2 ، R1 و R2 می توانند به عنوان قیمت های هدف در این معاملات و همچنین سطح توقف ضرر استفاده شوند.
ترکیب نقاط پیوت با سایر شاخص های روند روال معمول معامله گران است. یک نقطه پیوت که با میانگین متحرک 50 دوره یا 200 دوره (MA) یا سطح گسترش فیبوناچی همپوشانی یا همگرا باشد، به یک سطح حمایت یا مقاومت قوی تبدیل می شود.
نحوه محاسبه نقاط pivot محاسباتی
نقطه پیوت را می توان به یک نمودار اضافه کرد و به طور خودکار محاسبه و نشان داده می شود. در اینجا نحوه محاسبه آن ها با توجه به این نکته وجود دارد که عمدتا معامله گران روز از نقاط پیوت استفاده می کنند و اساس آن بالاترین قیمت، پایین ترین قیمت و قیمت بسته شدن به روز معاملات قبلی است.
1- پس از بسته شدن بازار، یا قبل از شروع روز بعد ، high و low روز و هم چنین بسته شدن آخرین معاملات قبلی را پیدا کنید.
2- مقدار high، low و close را جمع کنید و سپس بر سه تقسیم کنید.
3- این قیمت را روی نمودار به صورت P علامت گذاری کنید.
پس از مشخص شدن P ، S1 ، S2 ، R1 و R2 را محاسبه کنید. high و low این محاسبات مربوط به روز معاملات قبلی است.
- منظور از S1 همان حمایت اول و R1 مقاومت اول است.
پیوت ماژور
یه سری ناحیه هایی در نمودارهای قیمتی وجود دارند که شما به صورت چشمی متوجه می شوید کف و سقف نمودار را تشکیل داده اند که در بالاترین و پایین ترین نقاط را پیوت ماژور می نامند. این نقطه های عطف برای معامله گران از اهمیت بالایی برخوردارند و برای رسم خط روند و سایر الگوهای قیمتی کاربرد دارند.
در تصویر بالا مشاهده می کنید که نقاط مشخص شده پیوت ماژور هستند که در نقش حمایت و مقاومت نیز بازی کرده اند.
پیوت مینور
نوعی دیگر از پیوت ها وجود دارند که در اصلاح های کوچک بازار دیده می شوند اگه شما تایم فریم نمودار را کمتر و کمتر کنید در یک روند نزولی یا صعودی کاملا مشهود هستند به نقاطی که اصلاح های کوچکی در نمودار دربازه زمانی کوچک ایجاد می کنند پیوت مینور می گویند. درنظر بگیرید که این پیوت ها ارزش و اعتبار چندانی ندارند.
- رسول احمدی
- ۱۴۰۱/۱۰/۰۵
- 343 بازدید